Малку Познат Факт: Шизофренијата И Звуците

Аудитивни халуцинации

Типовите на звуци што ги слушат шизофреничарите зависат од околината во која живеат. Клиничките испитувања покажуваат дека аудитивните халуцинации на луѓето што живеат во Африка биле пријатни звуци и гласови од најблиските членови на семејството, а Американците слушале насилни урлања, полни со омраза и гнев.


ЗАКЛУЧОК:

НИЕ МАКЕДОНЦИТЕ БИ СЛУШАЛЕ СТИХОВИ ОД ПЕСНИТЕ НА
ГОЦЕ АРНАУДОВ!

Посетено 1.873 пати