Контејнеру!

Контејнеру,kontejneru_dzovani
дете на депонијата,
зошто си до гуша во гомна,
зошто од тебе се прелеваат гадости,
зошто никој, никогаш не те затвора,
зошто цело маало мириса на тебе?
Ти си одраз на културата на живеење:
на улицата, на градот, на државата…
Те третираат како јавен клозет
и те поганат од простаклак.
Бетер се само оние кои ѓубрето
го фрлаат надвор од тебе
и оние што те палат
за да ја гламјосаат
депонијата
во себеси.

Посетено 325 пати

stream anime online. AnimeHeaven is the best animes online website, where you can watch anime online completely free. No download, no surveys and only instant premium streaming of animes.

AnimeHeaven Horimiya (Dub) Episode 12

Josee, the Tiger and the Fish Episode Full

anime sites AnimeHeaven How a Realist Hero Rebuilt the Kingdom

AnimeHeaven One-Punch Man Episode 3

BANANA FISH Episode 22

tải go88