Испосничка балада

Испосничка балада

Од сабајле се дробат Мимозите
Ќе се праеме бех сос козите
И овај Велигден јагнињата ќе стивнат
За говедата испоснички на раат да пивнат
Подига од сегде на мрсно и скара
Од Дива Топола до Два Другара
Гледам сите со јајца се кцкат
А вечер у р’нките нешто ќе мрцкат
Има педерчиња со дрвени јајца
У сако, шпиц и за физичко мајца
И додека полека се дробе лукчето младо
Извади шлангарицата, да те ебам у гадо

Јонче Антихристовски – задужен поет

Посетено 279 пати