ГЛАГОЛИЦА

[fblike]glagolica_majkatiitatkoti
И сонцето сосема се спушти
и буквите излегоа од зборот
и Исус се симна од крстот
за да те побараат .
Α ти, никој да не те разбере,
Како овенато јаболко заборавено на полица,
како осамен монах во пештера,
само си молчиш и сам саме си глаголиш
– некоја црна глаголица.
Анте Поповски
Посетено 822 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!