ЕДНИТЕ ГИ ЖАЛАМ ДРУГИТЕ ГИ САКАМ

за БИВШИТЕ „Балетани“lemon_majkatiitatkoti

Порано искачале секоја вечер,
праеле што праеле,( но комент)
арно ама последниве години
направиле фамилии, кариери, странство итн
и после неколку години пауза
се појавуваат во Балет

ПРВИТЕ- еј што е ова , пола луѓе НЕ ги познавам,
шанкерката лимун ми ставила, чудно ми е …
ВТОРИТЕ – еј што убаво , пола ГИ познавам
после толку години, шанкерката МИ ја памти
пијачката сеуште, малце утна со лимунот
ама нема везе, ми се враќа филмот …..
Ова ми се случува секоја вечер, едните ги жалам
другите ги сакам.. не е тешко да се погоди

Посетено 653 пати