Една прикладна, сончева и сплитска

 

 

 

 

 

 

 

 

Ма, безобразни
Гради, газови…
Шетаат со сите тристасончеви денови во годината.
Мазни кожи, маслинки на кои
треба да им се извади маста.
Фустанот е излог на телото.
Од доланата облека нема подолна,
а од она под неа нема ништо послатко.
Сексот, овде, е само привид при дркање.
Сонцето е виновно за сè.
Разголува безмилосно.
Кај ќе им одат душите на овие
убавици што ненаситно
цицаат погледи?
Во рајот, секако.

 

Посетено 2.835 пати