Ебола – ¡No pasarán!

По скоро деценија, поминатa во сите фази на пред-клинички и клинички испитувања, конечно – сите инволвирани страни (PHAC, WHO, NewLink Genetics, Merck и други) можат слободно да се пофалат со вакцина која во испитување од III фаза се покажа како 100% ефективна во превенција на заболување против заирската ебола.

[button color=”#000″ background=”#9bc832″ size=”large” src=”http://pharmanews.mk/vojnata-ebolata-konechno-kje-dobie-nov-tek/”]Деталите прочитајте ги овде[/button]

vojnata-so-ebolata-konechno-kje-dobie-nov-tek_image1
baner-igor-forza

Посетено 172 пати

Pharmanews.mk

Pharmanews.mk

Pharmanews.mk е портал кој обработува поширока тематика во доменот на медицина, фармација, исхрана и сл. и е наменет за широка публика која се интересира за своето здравје и исхрана со посебен фокус на медицинските работници.