Другар ми, снегот, ракијата и Ескимите

Седиме вчера кај другар ми, праеме по некоја ракија и посматраме надвор како паѓа снег у сред пролет.

Син му, 4 години, мења нешто по канали и застанува на некоја наша телевизија на која иде прилог:

-Ескимите имаат 50 зборови за снег.

Другар ми на тоа:

-Имам и ја еден, ама нема смисла тука пред децата…

Посетено 198 пати