Сакав…

baknez-pocetna_majkatiitatkoti
Сакав вечерва
да ти ја напишам
Најубавата песна
Што ја умеам.
Не ми оди.
Ми фалат зборови,
се изгубија по патот
на твојата љубов.
Некои се изгубија на усните.
Некои на вратот,
на градите останаа некои,
на стомакот,
на нозете.
Па си велам,
ако не ми оди со пишувањето,
ми оди со бакнувањето.
Посетено 780 пати