Чувaј ме…

srce cveke-pocetna_majkatiitatkoti
Ако ти подарам
срце од цвеќе
ако ти принесам
душа нa лебед
ако погледот како жеден
ти го впивам
ако пеперутките во мене
ти ги покажувам
ако со мислите кај тебе
заспивам
ако од сон се будам
да те чувам
ако од зборот
песни ти римувам…
Чувај ме…
Зошто од љубов,
постела ти постелувам.

mondivi_baner_wide

Посетено 699 пати