“Безгрешниот” Џон Ленон…дечкото од Ливерпул

Џон Ленон у 60-ти години за времето на својата најголема светска слава има изјавено:
Битлси се попопуларни дури и од Исус Христос“.

John Lennon_naslovna
Па да, може да се каже дека у тој период стварно било така, еве и ден денес ја, а и бајаги други како мене сеуште ги обожаваме( иако пола од нив ги нема), мада  и господ си го поштуеме, се разбира  ако уопште го има. Таа ука-бука шо ја има напраено неговото височество ЏОН,  му доаѓа нешто како “The Beatles vs. Jessus Chris”.  Иако после тоа шо го кажал не го прибрале као наша УДБА шо праела на времето, со добро познатите нивни методи за преваспитавање,  едноставно Ленон си добил два жути и тоа не од колевката на фудбалот(пошто е нивни) туку од остатокот на светот. Прикаската стара скоро 1/2 век продолжува вака, бистриот ум на Брајан Епштајн (менаџерот на Битлси) го убедил Ленон да ги свика новинарите (наново), за овој да го напри тоа и да почне да се вади  у стил:  “не, не мислев ја така, не сте ме разбрале ко шо треба-мојата изјава  е извадена од контекст“,  а воедно им се извинил на сите христијани на кои им биле повредени чувствата. Дека Џон Ленон глупиот дечко, па не знаел шо да каже уште првиот пат…а?!  Можда искочил глуп коа земал да се вади, мада ете тоа му упалило…на крај како ич ништо да не било.

 Може ти да лаеш ко куче по кого сакаш, ама извини се ко човек. – #БогПраштаСве

John Lennon “More popular than Jesus”
[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]https://www.youtube.com/watch?v=ETFKXMdjbkU[/youtube]

Посетено 456 пати