5 Јуни – Светски ден за заштита на животната средина

[fblike]

Светскиот ден на животната средина се одбележува и во Македонија

[dropcap]Д[/dropcap]енес, 5 јуни, светот ќе го одбележи денот на животната средина за да ја покрене свеста и да го сврти вниманието кон бројните еколошки проблеми во светот. За таа цел, се одржуваат голем број на активности и акции организирани од владиниот и невладиниот сектор.Svetski-den-na-ziv-sredina

Оваа година, тема во фокус е борбата против нелегалната трговија со животинскиот свет. Ваквата неконтролирана трговија не само што поттикнува на криминал и предизвикува светска нестабилност, туку ја нарушува биолошката разновидност и екосистемот.

Целта на одбележувањето на овој датум е свртување на вниманието кон еколошките проблеми во светот, а по тој повод се организираат бројни активности со учество на јавноста, владиниот и невладиниот сектор.

[button color=”#000″ background=”#9bc832″ size=”large” src=”http://pharmanews.mk/5-juni-svetski-den-za-zashtita-na-zhivotnata-sredina/”]Видете што ќе се случува низ Македонија[/button]

Посетено 336 пати

Pharmanews.mk

Pharmanews.mk

Pharmanews.mk е портал кој обработува поширока тематика во доменот на медицина, фармација, исхрана и сл. и е наменет за широка публика која се интересира за своето здравје и исхрана со посебен фокус на медицинските работници.