30 години од легендарната ”Бушава Азбука”

Триесет и втората епизода се состоеше од грешките при снимањето на серијата

busava azbuka-pocetna_majkatiitatkoti

Легендарното ремек-дело во режија на Слободан Унковски и по сценарио на Горан Стефановски  ”Бушава Азбука” слави јубилеј 30 години постоење.

Програмата беше насочена кон детското образование и запознавање со македонската книжевност, култура и традиција преку медиумите на музика, цртан филм, итн. Вкупно имаше 31 епизода со просечно траење од 29 минути, посебно посветени на буквите од македонската азбука. И додека во моментот сме константно труени со современи квази-проблеми, многу од нас ќе се сетат на главното интро:” O O, ВРЕМЕ Е ЗА БУШАВАТА АЗБУКА!!!”

Феноменалната музика од Ана, Бодан и Влатко

Посетено 6.792 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!