Apple: пристигнува нова генерација на телевизија

appletv1Американските медиуми објавија вест , како што се претпоставува дека новиот изум на Apple ќе се појави на пазарот веќе во февруари оваа година, а станува збор за телевизиската конзола од следната генерација. Се чини дека ќе има повеќе можности и подобра поврзаност со оперативниот систем iOS отколку нејзините минати варијанти што ќе овозможат создавање апликации и игри само за нив. Apple телевизискиот сет ќе им понуди на своите кориусници уште поголема листа на канали отколку што беа достапни до сега. 

appletv2Основната цел на произвењдување на новиот патент е создавање на уред кој ќе може да ја поддржи новата содржина и новите можности за користење на AppStore, iTunes или AirPlay. Денес веќе корисниците на уредите на Apple TV може да си играат со разните апликации за   iOS по пат на AirPlay програмата на големиот телевизор, но Apple сеуште не може озбилно да им конкурира на другите производители на конзоли за играер, како што се Sony,  Nintendo или  Xbox.

Посетено 182 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!