Камен и досада, лоша комбинација

„Не сакам да сме више заедно.. досаден си“
-мртва ладна ми вика
„А-уу, а не ти бев досаден кога немаше работа!?“
„Не , не е така“
„Е да ма не е така.. сега си најде работа,
нови колешки и колеги
секој втор ден шеташ по моловите божем шопинг тераш
а ако не тогаш си на after-party“
„Што има да ти објаснувам..толку е“
„Добро, ти си знаеш ..ај врати ми го срцето“
„Како да ти го вратам?“
„Па таму некаде е покрај твоето“
„Не верувам…. јас ни моето не го осеќам
па камо ли твоето“
„Сега… сам ќе си го најдам“
И’ бутнав рака низ уста
пипкав лево – десно и наидов на едно срце
и на камен… ги извадив
„Еве го гледаш, ова е моето …пишува
„од Зоки за Марина“ .. а овој каменов
е твоето срце, т. е. тоа што било некогаш“
„Што е битно, какво е такво, мое си е
врати ми го на место“
„Ех не знам како се враќа, прашај ги
на работа сигурно знаат“
Си отиде без поздрав
Го избришав нејзиното име
го намачкав со крема против лузни
и го ставив на пуњач… морав,
многу беше истрошено
„Не сакам да сме више заедно.. досаден си“
-мртва ладна ми вика
„А-уу, а не ти бев досаден кога немаше работа!?“
„Не , не е така“
„Е да ма не е така.. сега си најде работа,
нови колешки и колеги
секој втор ден шеташ по моловите божем шопинг тераш
а ако не тогаш си на after-party“
„Што има да ти објаснувам..толку е“
„Добро, ти си знаеш ..ај врати ми го срцето“
„Како да ти го вратам?“
„Па таму некаде е покрај твоето“
„Не верувам…. јас ни моето не го осеќам
па камо ли твоето“
„Сега… сам ќе си го најдам“
И’ бутнав рака низ уста
пипкав лево – десно и наидов на едно срце
и на камен… ги извадив
„Еве го гледаш, ова е моето …пишува
„од Зоки за Марина“ .. а овој каменов
е твоето срце, т. е. тоа што било некогаш“
„Што е битно, какво е такво, мое си е
врати ми го на место“
„Ех не знам како се враќа, прашај ги
на работа сигурно знаат“
Си отиде без поздрав
Го избришав нејзиното име
го намачкав со крема против лузни
и го ставив на пуњач… морав,
многу беше истрошено

 

Посетено 363 пати

AnimeHeaven - Watch HD Anime Online Free | AnimeHeaven.pro. AnimeHeaven is the best animes online website, where you can watch anime online completely free. No download, no surveys and only instant premium streaming of animes.

anime sites Welcome to Demon School! Iruma-kun Season 2

AnimeHeaven That Time I Got Reincarnated as a Slime Season 2 Part 2

AnimeHeaven My Hero Academia Season 3 (Dub) Episode 21

AnimeHeaven Bleach Episode 358

AnimeHeaven Fairy Tail (Dub)