Убавино

Напишано во една од собите на прилепскиот хотел “Липа“,
за време на театарските игри “Војдан Чернодрински“.

Еден стар поета, што не знаеше да лаже, премногу често се осмелуваше да каже:

“Убавино, ти ме заморуваш веќе…“

Нека остане чиста суетата твоја, ти мене ме одмораш…убавино моја.

1992, Прилеп…

Посетено 3.244 пати