Животот во апостолки

Плажата му се плази на морето.
Обврските се одврзани пци.
Песок и жешки стапала.
Книгата се чита сама,
одново и одново.
Чадорот засаден во песокот
гордо му пркоси на ветерот.
Погледот и бескрајот,
перспективата и ти.
Кротка квечерина и
потквасена месечина.
Газда си на својот мир,
сопственик на сегашноста.
Тивко ветре ти буричка во косата,
како на времето мајка ти
кога проверуваше
да не си фатил
вошки.

Посетено 178 пати

AnimeHeaven anime heaven website: Watch Hunter x Hunter Episode 15 (https://animeheaven.pro/m/LDJ/ep-15)

KissAnime anime online: Watch Naruto: Shippuden Episode 362 (https://kissanimeonline.com/m/Beo/ep-362)