Верувам дека секој има некоја Неда во своето опкружување. Извини, Недо – Стефан Симиќ

„Луѓето престанаа да ми се јавуваат додека бев во болница за да не би ме вознемирувале. Кога дојдов од болница, тие и понатака не ми се јавуваа, требаше да свртам огромен број на телефони и на сите да им кажам – „Вие не ме вознемирувате, вие сте ми потребни“, а јас свртев неколку броеви и ја слушнав истата приказна: „Твојот телефон беше исклучен, не можевме да те добиеме“.

Секако дека не можеа, затоа што бев два и пол месеци во болница, а таму за среќа, телефонот е забранет.

Еве сега сум овде, желна да се вратам во животот на театар, на филм и на телевизија. Знам дека имам што да пружам.“ – Неда Арнериќ, актерка.

Она што ме погоди повеќе од самата смрт на Неда е оваа нејзина изјава по излегувањето од болница, овој лелек и крик да ѝ се помогне.


Се чувствувам поразен како човек, човечко суштество…

Кога и како сме дозволиле да бидеме глуви, слепи и неми за луѓето околу нас?

Верувам дека секој има некоја Неда во своето опкружување, осамена, немоќна да се избори со животот и депресијата поради која веќе два пати била на ивица на животот за кратко време.

Но не мораше вака да заврши, не!

Извини, Недо!

Стефан Симиќ, писател

Посетено 6.580 пати

The Irregular at Magic High School: Visitor Arc Episode 13 at website https://animeplanet.cc anime planet hunter x hunter

Watch Fire Force Season 2 (Dub) Episode 17 at website https://crunchyrollfree.com crunchyroll 30 days free trial 2020