Велат… Идел 8 ми март.. Ами ако.. Нека си иде… Што фајде и од него..

Велат… Идел 8 ми март.. Ами ако.. Нека си иде… Што фајде и од него..

Се со трчање… Ден ко ден… Ќе протрчаат низ дуќанчиња.. Ќе изнакупат.. Еден тон…
Што ќе бере прашина..
А душата?

Таа пак иста ќе си стојт.. Ќе си уздивнујт..
И пак.. Катаден.. Ко ништо да не било.. Не требет еден ден… Да трчаш.. Што да купиш..

Требет жената, мајката да ја опулиш… Да подзастанеш.. То ачик и се гледат.. Да знајш… Да читнеш троа на лице.. Да ја опулиш онака поубо…

Не со трчање… Не и требит нејзе ѓердани, парфеми.. Ако не знајш да и ја помирисаш душата…

Или пак, испратија на патување… Оти ? Да се дружела… Не, не !… Пак истото… И никој пат, не ќе научиш…

А бре… Да и се скриеш зад врата… И да ја заграбаш… Онака нерасонета… Па да истуриш еден тон бакнежи… По лице, на коса, на срце… Ете то е 8 ми март…

Не и требит нејзе црвило… За лицето да и светит… Не и требит фустанче.. За да се смешкат со тебе…

И требиш… Ти.. Не да трчаш ко поулавен… Што да купиш… Оти таа купена е еднуш… Требит само да ја опулиш..

И троа да знајш… Да и седиш в душа.. Да и пееш на срце…. И појќе пати да се смејш со неа… Тоа требат…
Da Оти векот брзо си врвит…

Оливера Ширговска

07.08.2018

Посетено 7.661 пати

AnimeHeaven Watch anime online in high quality with english Subbed & Dubbed

Log Horizon (Dub) (https://animepahe.cc/m/g4lw) Episode 25

Website https://aniwatch.pro: Watch Nandaka Velonica aniwatch Episode 10 anime websites

Website https://twistmoe.net: Watch Ayane's High Kick twistmoe Episode 1&2 dubbed anime

Pubhtml5: https://pubhtml5.com/homepage/flfy

Ourstage: https://ourstage.com/epk/qbfrdtxkonau