Туристите се согласија: Ова се најдобрите хотели на светот!

Врз основа на впечатоците и оцените кои ги оставиле гостите од различни делови на светот, овие хотели добиле најмногу пофалби…

Хотелите се места кои ни нудат бројни задоволства, таму сме опуштени и можеме да уживаме, како и да се тргнеме настрана од сите проблеми и обврски. Токму поради таа причина, сите ги сакаат хотелите, особено оние луксузните кои нудат првокласна услуга. Иако постојат многу хотели на нашата планета, ние се запрашавме кои се хотелите кои се најдобри и најпопуларни.

Не ни требаше многу дур го пронајдовме вистинскиот одговор. Откривме едно истражување кое испитало околу 600.000 гости кои престојувале во разни хотели, како и преку 10.000 различни хотели низ светот.

Докажано е дека најдобрите хотели во повеќето случаи се наоѓаат во Европа, но и оние во Северна Америка и Азија, исто така поседуваат сјајни и луксузни хотели.

Ние овој пат ќе ви ги претставиме најдобрите хотели на планетата, како и износот на пари кои морате да го платите доколку сакате да поминете една ноќ во нив.

1. SLS Hotel Beverly Hills, Калифорнија ($381)

2. Baur au Lac, Швајцарија ($766)

3. Taj Lake Palace, Индија ($432)

4. 1 Hotel West Hollywood, Калифорнија ($308)

5. Four Seasons Hotel at the Surf Club, Флорида ($600)

6. Royal Mansour Marrakech, Мароко ($1,212)

7. Rambagh Palace, Индија ($410)

8. Monastero Santa Rosa Hotel & Spa, Италија ($604)

9. Beau-Rivage Palace, Швајцарија ($417)

10. Rosewood Luang Prabang, Лаос ($960)

11. Alila Fort Bishangarh, Индија ($298)

12. Amerikalinjen, Норвешка ($269)

13. Aranwa Cusco Boutique Hotel, Перу ($205)

14. Aranwa Sacred Valley Hotel & Wellness, Перу ($145)

15. La Réserve Paris Hotel & Spa, Франција ($1,047)

16. Hotel Astoria, A Rocco Forte Hotel, Русија ($170)

17. Inn of the Five Graces, Ново Мексико ($456)

Посетено 79 пати