Свесни сте дека ни се лизга светов од раце?

Свесни сте дека ни се лизга светов од раце? Свесни сте дека Амазон моментално гори? Не знаеме како да објасниме дека загрозено е егзистирањето на сите живи организми на планетава?
Пчелите масовно угинуваат во секој дел од светот….
Пожари има на места кои се бели дробови на планетава…
Животинските видови се скоро истребени…
Глечерите се топат како луди…
Температурите растат…
Човек со човек се мрази до бескрај…
Се давиме во пластика…
И сѐ поради стерилноста на одредени мозоци кои веруваат дека магарето лета…
Веројатно ќе ни дојде памет кога само пепел ќе остане…
Па ќе сркаме ПЕПЕЛ, зашто тоа сме си посеале…
#БидиОдговорен #ПравдаЗаЗемјата

Фејсбук-статус на Наталија Шепасти Ентузијасти

Посетено 5.410 пати

Animeflix - Watch your favorite anime online FREE.. Animeflix - your number one source for FREE anime, subbed and dubbed. Watch your favorite anime online FREE.

ANIMEFLIX JUJUTSU KAISEN

watch anime online Welcome to Demon School! Iruma-kun Season 2

ANIMEFLIX The Misfit of Demon King Academy: History’s Strongest Demon King Reincarnates and Goes to School with His Descendants Episode 12

animeflix website Yosuga no Sora: In Solitude Where We are Least Alone

DARLING in the FRANXX