STUDIO 54, книга за легендарниот клуб од Њу Јорк

Книга која ќе ги открие сите тајни на Студио 54.
Studio 54 New York
Studio 54 New York

Основачот на легендарниот њујоршки клуб Студио 54 за прв прат ќе ја раскаже својата приказна која ќе биде претставена во книгата 2015.

Ian Schrager човекот кој стои зад концептот на еден од најпопуларните клубови во историјата, Студио 54 е отворен во 1977 год. и набргу станува место низ кое прошетале апсолутно сите sвезди од тоа време. Гостите биеле crème de la crème на Њу Јорк, од глумци преку уметници, пејачи, писатели, како Biancа Jagger, David Bowiе, Michael Jackson, Andy Warhol, Salvador Dalí, Truman Capote, Marc Jacobs i Tom Ford и многу други.

Ian Schrager
Ian Schrager

Сега од “прва рака”  сите интересни приказни околу основањето на клубот и неговите легендерни забави ќе бидат укоричени во една книга, збогатена со огромен број на фотографии од sвездите кој се одлично се забавуваат таму. Биографијата за овој познат клуб би требало да биде објавена есента во 2015. година.

Studio 54
Studio 54
Studio 54
Michael Jackson and Susan Blond
Studio 54
Liza Minnelli, Andy Warhol and Bianca Jagger at Studio 54 in 1978.
Studio 54
Brooke Shields and Calvin Klein at Studio 54, 1981
Woody Allen and Michael Jackson sit together at Studio 54 April, 1977 in New York City
Woody Allen and Michael Jackson sit together at Studio 54 April, 1977 in New York City
Studio 54
Ryan O’Neal and Farrah Fawcett at Studio 54 Party for Faberge
studio54_majkatiitatkoti
Sylvester Stallone & Andy Warhol – Studio 54
Studio 54
Studio 54
Studio 54
David Bowie at Studio 54
Studio 54
Richard Gere hits the Studio 54 dancefloor
Studio 54
Tuesday, May 31, 1977: Steve Rubell & Michael Jackson at the Beatlemania party (after that night’s Broadway premiere) at Studio 54.
Studio 54 New York
Studio 54 New York

 

 

Посетено 1.159 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!