Сите лажеме, сите не излажале. Некогаш лажеш за некои, некогаш некои лажат и за тебе

Се раѓаш.
Те лажат дека лажицата со која те ранат е авион.
Растеш.
Те лажат дека Дедо Мраз постои.
Те лажат да не чепкаш работи оти “апото” ќе те исплаши.
Растеш.
Те лажат дека од кафето ќе ти никне опашка.
Те лажат дека штркот ги носи децата.
Растеш.
Те лажат наставниците дека немаат омилен ученик и дека сите сте исти во класот.
Те лажат продавачките дека немаат кусур.
Растеш.
Те лажат политичарите.
Те лажат медиумите.
Растеш.
Те лажат дека оценките се битни, а не знаењето.
Те лажат дека има иднина и работа за сите.
Растеш.
Те лажат другари.
Те лажат женски.
Те лажат колеги.
Те лажат дека има правда.
Те лажат дека најбитното нешто е довербата.

Не растеш, старееш изграден во свет на лаги.

Цел живот е изграден на лага, некоја поголема некоја помала. Сите лажеме, сите не излажале. Некогаш лажеш за некои, некогаш некои лажат и за тебе.

Кога ќе бидеме искрени ?!

Мартин Рисафов

Посетено 1.261 пати

https://animefreak1.com/. AnimeFreak #1 Site to watch thousands of dubbed and subbed anime episodes including Dragon Ball Super, Attack on Titan, Naruto Shippuden, One Piece

watch subbed anime That Time I Got Reincarnated as a Slime Season 2

anime freaks website The Rising of the Shield Hero (Dub)

TSUKIMICHI -Moonlit Fantasy- Episode 7

anime freaks website High School DxD

Fairy Tail (Dub) Episode 170