МАГИЧНИОТ АВТОБУС

„Повелете во МАГИЧНИОТ АВТОБУС“bus
-вика чичкото што стои до една крнтија
што некогаш вероватно била автобус
„Хаха ова е магичен автобус?..па соковникот
што го купив од Телешоп е спејсшатл за ова,
ставаш гранки, грмушки, прљави чорапи и искача сок“
-коментирам и паѓам од смеење
„не дечко, нека не те лаже надворешниот изглед
Повели внатре, сам увери се , влезот е бесплатен
„хмм, добро, ако е бесплатен зошто да не “
-влегувам и седнувам
„И сега?..кај е магијата?“ – прашувам
„Гледаш ѕвезди?“
„Не?“
„Сега ги гледаш?“ – пак ме прашува откако со
една шипка ме акна по глава
„Не, само дупло гледам“- искрено одговарам
„А сега?“- и пак добив уште појак удар
„Не бе, пак гледам дупло ама во црно-бело“
Пак ме звекна по глава
„И?“
„Што и?..пак гледам дупло, пак во црно-бело
ама нешто ми е поматно“
Ми го извади едното око и пак ме мавна со шипката
„Сега ништо не гледам, ми го извади погрешното око,
тоа ми е ќоравото“
„Кај те најдов тебе“- нешто мрчи, ми го враќа тоа
око и ми го вади другото
Пак ме мава, ама најкрвнички до сега,
почна мозокот да ми тече низ уши
„Леле чичко .. не ми се верува, стварно гледам ѕвезди“
-морам да лажам пошто почна да ме боли ова мавањето
„Ете гледаш дека е МАГИЧЕН АВТОБУСОВ“
„Да во право сте биле, како уопште можев да посомневам,
а може сега да си одам?“
„Секако дечко, само треба да ми платиш 100 ден“
„Како 100?, па нели е бесплатно“
„Бесплатен е влезот, а за излез се наплаќа100-ка,
Еве тука пишува“ – ми покажува на едно ливче
закачено над ретровизор
„Да, така е .. него може малку шипката да ја видам,
ми се свиѓа како боли, за жена ми да купам една“
„Еве ти ја, топло ти ја препорачувам“ – и ми ја дава
Одма го акнав по глава
„„гледаш ѕвезди?..а ?.. ги гледаш?“ – му се дерам во уво
„Не , дупло гледам“- низ солзи одговара
„Дупло а, што пишува тука?“-го прашувам
„излез 100 ден“
„Значи не гледаш дупло“ – и пак го мавам
„И што пишува?“
„Излез 200 ден“
„Е така бе ,сега дупло гледаш“ – го погалив по
раскрвавената глава, му земав 200 ден
и го фрлив од автобусот.
Си го вратив другото око на место, се зачешлав
и сега го возам на перење, многу крв има,
а вечер МАГИЧНИОТ АВТОБУС
ќе стои пред Балет , кој сака да се увери во
неговите магични способности може слободно
да ме посети, влезот е БЕСПЛАТЕН

Посетено 492 пати

anime sites. 4Anime Watch high quality 1080p online anime with English subtitles. You can watch free anime movies and movies online at 4Anime. Just sit back and relax!

4anime. biz My Hero Academia Season 3 (Dub)

4Anime Attack on Titan Episode 16

watch anime online The Daily Life of the Immortal King [Chinese Dub]

Attack on Titan Season 2 Episode 4

4Anime BANANA FISH Episode 20