Покривот На Куќата На Фондацијата Луј Витон Украсен Со Светлосна Инсталација

“L’Observatoire de la Lumière”
fondation-louis-vuittion
Францускиот концептуален уметник Даниел Бурен создаде
светлосна инсталација на покривот на Фондацијата Луј Витон
која изгледа како калеидоскоп
Трудот се темели на архитектонскиот објект за кој е заслужен Френк Гери, а неговата  футуристичка  структура беше идеална основа за креирање на светлосна инсталација. Бурен е инспириран од страна на мазните линии на гигантските едра кои се прекриени со мозаици од стакло во боја формиранo во блоковите. Повеќе од 3 и пол илјади стаклени панели во 13 бои кои ќе ја менуваат бојата во зависност од позицијата на сонцето го прави овој проект особено интересен. Сем Даниел Бурен ја измислил оваа уникатна визуелна алатка составена од наизменични бели и обоени ленти со одредена ширина кои заедно се во можност да создадат илузија на светлината. Неговите дела  најчесто може да се видат на музеи, галерии или јавни простории во центарот на парковите. Претседателот на Луј Витон Фондацијата го пофали проектот и изјави дека уметникот создаде амбициозно дело и на фасцинантен начин создаде дијалог меѓу зградата и неговата уметничка игра.

daniel-buren-fondation-louis-vuittion-3daniel-buren-fondation-louis-vuittion-2Rimmel London logo TEXT

Посетено 327 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!

https://animefreak1.com/. AnimeFreak #1 Site to watch thousands of dubbed and subbed anime episodes including Dragon Ball Super, Attack on Titan, Naruto Shippuden, One Piece

How NOT to Summon a Demon Lord Ω Episode 1

anime online SK8 the Infinity (Dub)

AnimeFreak High School DxD Episode 10

watch subbed anime AnimeFreak So I'm a Spider, So What?

anime online My Hero Academia Season 4