Неколку совети за смрдливи стапала

Козметичките препарати што го спречуваат или неутрализираат потењето на кожата под пазувите се погодни за нега на кожата кај смрдливите стапала

nekolku-soveti-za-spravuvanje-so-mirizlivite-stapala_image

[dropcap]К[/dropcap]ако што времето надвор се затоплува, стапалата може повеќе да замирисаат поради зголемената влажност. Причина за оваа појава се несоодветните чевли и чорапи, зачестеното потење на стапалата, но и бактериите. Некои луѓе имаат поголема склоност од развој на бактерии на кожата од стапалата, затоа што многу повеќе се потат. Чевлите секогаш треба да ги одржувате чисти, спортските чевли редовно да ги перете и често да ги менувате вашите чорапи – секојдневно и пред важните настани, кои можат да го поттикнат потењето.

[button color=”#000″ background=”#9bc832″ size=”large” src=”http://pharmanews.mk/nekolku-soveti-za-spravuvanje-neprijatniot-miris-na-stapala#resenie”]Еве како да се справите со овој проблем.[/button]

 

Посетено 2.165 пати

Pharmanews.mk

Pharmanews.mk

Pharmanews.mk е портал кој обработува поширока тематика во доменот на медицина, фармација, исхрана и сл. и е наменет за широка публика која се интересира за своето здравје и исхрана со посебен фокус на медицинските работници.