Напишете состав на тема ‘Мојата баба’

Професорот по Македонски јазик и литература, кретен без грам смисол за хумор, у прва средно ни дава тема за писмена ‘Мојата баба’

Следниот час ни ги дава веќе прегледани. Сите добиле четворки и петки, само еден школски ќец. Го прашуваме сите шо се десило, професорот го приметува тоа, и го тера да искочи на табла и да ја прочита на глас за сите да го слушнеме ремек делото.

Школскиот:

-Мојата баба: Јас многу ја сакам мојата баба затоа што таа е баномат у пензија што знае опасно да сука зелници! Крај…

 

Посетено 268 пати