Мери Јордановска: Еве на тест сме. Тест за САМОСВЕСТ

– Да ги затворите училиштата!
(ги затвораат)
– Е како сега затворени, децата кој ќе ни ги чува?
(еден родител на деца до 10 години се ослободува од работа)
– И што сега, децата пак ќе ни излегуваат надвор, ќе одат по молови, по игротеки, како да го задржам детето дома?! Отворете ги!

(нов случај на корона, не дај боже)

– Ете, не ги затворија училиштата на време.

Крај не се наоѓа. А на никој не му текнува на нешто што се вика САМОСВЕСТ. Еве на тест сме. Конечно да научиме да развиваме колективна свест и да се заштитиме себе и останатите. Ај сеа на миење раце.

Мери Јордановска

Посетено 3.332 пати

Watch Sword Art Online Alicization War of Underworld Part 2 (Dub) Episode 1 at Crunchyroll crunchyroll one free trial per payment method

My Hero Academia 3 (https://animefreak.ws/m/0yX1) Episode 25 at website https://animefreak.ws. See more old animefreak