МЕМЕНТО (Скопје 1963-Атина 2018)


Скопје е првиот град на светот во кој за време на студената војна, американските и руските војници беа на иста страна, помагајќи му на разрушеното Скопје да застане на нозе по катастрофалниот земјотрес. Затоа нашиот град вечно ќе остане како ГРАДОТ НА СОЛИДАРНОСТА.

Тоа било тогаш…а сега, е сега дел од оние на кои пред 55 години им помагаше цел свет, сега им се ситат на првите комшии кои ги погоди голем пожар во кој живи луѓе горат.

Најтешко ми паѓа што некои ликови кои со години ги познавам, денес не можам да ги препознаам.

А сега, баталете социјални мрежи и правец Халкидики…лицемери едни.

Посетено 5.975 пати