Кога градовите беа градови и фудбалот беше фудбал

Осогово – Вардар кон крајот на 80-тите во Кочани. Ресултат2 : 2 , но погледот на трибините многу повеќе говори

Osogovo – Vardar krajem 80-tih u Kočanima. Rezultat 2:2, ali pogled na tribine mnogo više govori.

Posted by Istorija ex yu fudbala on Sunday, March 6, 2016


Пред парите да ги лапнат една шака безкичмењаци без њух, без драж, пуни со фрустрации, сиромашни у душата, себични комплексаши без 100 грама визија, у градовите имало градови.

Цивилизациската тековина кај нас е убацена у рикверц, па уместо спорт у градо моментално имаме други физички дисциплини како шо се легален рекет, партиско вработување, масовно отупување, хронично шишање келави и шмкротење на евтини бугарски стимуланси.

Градче мое, село неотесано!!!

Посетено 3.397 пати