Кога бев мал, баба ми ме носеше на прослава на Богородица у манастирот Свети…

Ранохристијански трауми:

Кога бев мал баба ми ме носи на прослава на Богородица у манастиро Свети Јоаким Осоговски. Спав на чардак со други пеесе баби навлечени на кромид шо р’чат како сиви китови.

Од тугај ми смета р’чење и почнав да слушам метал.

Амин…

Посетено 996 пати