Како ќе се викаат нашите староградски песни за некоја година


Како шо е у подем иселувачката манија кај младите, за едно петнаестина години кога ќе си дојдат за Илинден у родните краишта, нивните синчиња (шо ќе се викат Доналд Спасовски, Силвестер Јованов, Херман Стефанов и слично), по кафаните ќе порачуват староградски песни од типо:
– Си заљубив едно шатци
– Дафино Bier Premium
– На Штутгарт дуќан да имам
– Зајди Зајди кајзер штрасе
– Македонско Mädchen
– Прошета се Хелга Кумановка
– Стефи бре, моме Кочанско
– Цурик, цурик, Калино моме
– Ауто бан, одам мајче, ауто бан шпацирен
– Благуно Дојче
– Крушево BMW пристигна
– Eine namen имаме

Посетено 1.273 пати