Извини лепотице, а Мартинито со шеќер или без?

Доаѓа девојче од планинско село кај братучедка и’ у град.Седи на гости неколку дена. Доаѓа петок.martini
Братучедката: Вечер ќе идеме у диско. Да се спремаш.
Девојчето: Ама шо ќе праиме таму, ја никогаш немам одено до сега.
Братучедката: Ништо бе, ќе се забављаме, ќе шмекаме мажи, ќе пиеме.
Девојчето: Леле, не знам. А шо пиете обично на искачање?
Братучедката: Па шо знам, се: вотка, бело вино, а најчесто Мартини.
Девојчето: Ок.
Вечерта искачаат, зафаќаат маса, и доаѓа ќеленерот да праша за пијачки. Стигнува до гостинката.
Ќелнерот: Девојче, за тебе?
Девојчето: Па за мене едно Мартини.
Ќелнерот: Ок, со шеќер или без.
Девојчето(збунето): Па не знам, напрај го средно ако не!!!
Посетено 3.917 пати