Гатанка, каква што не сме учеле у школо

Гатанка
Глеам ракијата ти е ногу танка
живото е заебана гатанка
Дома пијам, па одам у кафанка
за да одгонетнам една гатанка
Со десет ракии си играм симултанка
оти ме маче една педерска гатанка
Вечер носеш штикла, сабајлето балетанка
не си ми јасна, баш си гатанка
Замисли стварно, да се викаш Станка
и да и поставеш на Анка една гатанка
Дотако сам дно живота, о Бранка, Бранка
Тома царе, ти си гатанка
Од Дебар лево, десно до Паланка
таа фајда братче, една иста гатанка
Гледам еден на архитектура, глуме нешто џанка
‘Не ме сфаќаш човече’, изиграва ми гатанка
Ќе упаднам утре у банка, со пушка берданка
има да и решам дуговите и плус една гатанка
Планирам утре да пресушам едно два-три шанка
и после нека си к’цат главата, нека измислуват гатанка
Оваа стихотворбичка, ќе ја има у новата читанка
ама вмровците ќе се искурчат, и ќе ја зипуват у гатанка

Кир О’Влао – Ирски шоп

Посетено 1.429 пати