До кога браќа мили Македонци

Сосема случајно ќе налеташ на вакво нешто…внимателно слушни ја песната и обрни внимание на текстот кој подолу е објавен во целост.

До кога браќа мили Македонци

До кога браќа, мили Македонци,
до кога Грци ќе толчат,
со своето верно духовенство
милата наша родина?

Зошто вие причина станавте
преди двесте години,
народната патријаршија
со лаги ни ја презедовте!

Каде се нашите писатели,
каде се нашите списанија?
Сè е, сè е прав и пепел станало
од грчка фанариотска слова.

Станете сите браќа Македонци
од сите македонски градови
и да викнеме сите со глас голем:
– Бегајте Грци, не ве сакаме!

Посетено 2.616 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!