Денес е Великомачител ВМРО

Денес е Великомачител ВМРО. Според демо-христијанските обичаи непразнувањето на овој севселенски празник се казнува со парична глоба од 50 000 еура. Инаку денешната софра треба да ви биде мрсна највеќе шо може и со исфорсирани скапи вина. Се препорачува со лижење газ. После јадењето, чекаме храната да спадне и излаваме у дворо да пукаме со шферцаните пушки и пиштолите без дозволи. За Македониичка!!!

Посетено 132 пати