…Ко Бушман пред флаша од КокаКола.

BatadjangoМи се јавуе зафчера Пиже и ми вика:
-batadjango шо праиш?
– Еве се вратив од Срна. Славевме 13.февруар, денот на швалерите.
– Не заебаај? Имаше гужва?
– Јок! Све швалери саморекламери. Нема кому да подариш средство
за чистење кармин од кошуља….Туку, кажуј шо те мучи?
-А бе знаеш, у недела иаме свечена промоција на сајтот ..па …види…
ова…
Збунет у пизду материну. Ко Бушман пред флаша од КокаКола.
У момент ми текнуе на ветуењето шо му го дадов па, почнујам да
се однесујам ко курва у панталони…Ипак, ми текнуе: требаше да му подарам текст за сајтот.
Отварам “времепроцентнометар” на негов сајт и шо да видам,
vremeВремето нема баш некое почитуење према обврските.
Наслонујам рука ко Роденовион кип, Мислител. Жими таквото Мислител.
Си наликујам на пијандура кој има вечи стаж од сите гости и персонал у кафеаната кај Рамче, со 85 денари у џеб, пред себе неиспиена чашка “брља” и билтен од кладилница а ливче од анализа на јетрени проби у џеб од кошуља низ кое ѕиркаат неверојатни резултати на трансаминази и билирубини.
Шо к*р сеа да пишујам? Се сеќаам дека чоеков ми рече: Пишуј све али, немој политика. Е, јебеш ти денес напишан састав у кој нема политика. Па и Џовани коа пишуе стихотворби учипуе малку политика.
Се осечам исто ко у фторо одделение коа требаше да напишам состав “Пролетта
пристигнуе у нашиот крај” коа го пцуев образовниот систем и мајка ми шо не ме абортирала.
Доаѓаш од школо, целиот одебен, со пуни џебои џамлии, руки ко шмиргла, искинати панталони од крадење цреши кај Орманци и очекујеш помош од твои блиски околу саставот за утрешниот ден. Нишо од тоа. Старата се учипила пред
ТВ. Глеа Бен Квик и и` било многу битно дали Клара ќе се омужела за младичот.
Стариот под Фичо…му се поебала лева баланштангла али и дихтунг на глава од мотор нешо не му е у ред и мотор му мешал уље и вода. Го боли него шо
пролетта пристигнуе у нашиот крај. Го боли него за цветовите, зелената трева, за ластовичките и штрковите. Баланштанглите и дихтунгот се негов проблем. Од блиски значи, никој не те рецка. Добијаш идеа:комшија Иле е супер ученик у
осмо одделение и он може да ти помогне. Али Иле у нужник. У реду, ќе навратам за пола саат. Пак звониш, Иле па у нужник. Имал запек. Мудамикики запек. Земал “Чик” или “Aдам и Ева” и дрка. Се откажуеш и од него.
Утрото, на први час, писмена. Тема: “Пролетта пристигнуе у нашиот крај”. Ко му ебе матер, почнујам. Се почешуеш зад уво, ѕиркаш лево кај Мите, десно кај Мимоза, напред и назад кај одличните. Сите исто.

Ластовички, кокичиња, зелена трева, сонце изгрева…Влагаш у такт и верглаш едно странаипол А4 формат. Доволно за Добар (3)…Оние, со по 2-3 напишани страни, Добар (3+) . Исти курац. И учителката да напишеше састав, на оваа тема, ќе си стаеше четворка.

Се откажујам од даље размислуење и решаам шо ќе им напишам на овие од
мајка ти и татко ти . Класика!

Од срце Ви посакувам успех во работата!
Со среќа и здравје да опстојувате многу, многу години!

 

Посетено 456 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!

4anime.biz. 4Anime Watch high quality 1080p online anime with English subtitles. You can watch free anime movies and movies online at 4Anime. Just sit back and relax!

anime sites Josee, the Tiger and the Fish

watch animes Rascal Does Not Dream of Bunny Girl Senpai

My Hero Academia Season 2 (Dub) Episode 25

My Hero Academia Season 5

animes online Kiss x Sis (TV)

tải go88