Да му се насмееш на животот

Да му се насмееш на денот Радувајќи му се ко дете на играчка Да си го сакаш лицето наутро Без

Прочитај повеќе

Голем е патот од мене до тебе пиле

[fblike] За да стасаш до чоек Многу пат треба да изврвиш За душата да му ја знајш За да си

Прочитај повеќе

Неосетно старееме еден покрај друг

И години ќе минат Неосетно ќе не’ жигосаат По косите и кај очите Со бели влакна и пајажинести смејалчиња Со

Прочитај повеќе

Има луѓе покрај кои цутиш

[fblike] Има луѓе покрај кои цутиш Во чија сенка твојата удобно ќе се смести Како по калап да ви се

Прочитај повеќе

Застоени луѓе и алишта не се чуваат

Има голем марифет во спастрување алишта Ете, на есен ги диплиш летните Ама полека и со усул Да не ги

Прочитај повеќе

И за љубов треба чоек да го бива

Убо велеше баба ми Секој чоек за нешто го бива Ете, некој знај од игла и конец магија да стори

Прочитај повеќе

Да се плашиш од жена која молчи

Ко ќе и’ згрешиш на жена Моли Бога да ја отвори устата ко чорапа Ко ламја да почни оган да

Прочитај повеќе

Како се живее без да ризикуваш

Како се живее без ризик?! Стуткан во куќата од полжав Со страв да ја извадиш главата надвор Да вдишеш длабоко

Прочитај повеќе

Душа не е за најаска

[fblike] Да дајш љубов Ко храна за најблиските да спремаш За оние кои се од твоето цело-откорнати Ете, ними храна

Прочитај повеќе