Јели Роналдо какио, пишкио? Тврдо или меко?

Ме буди сабајле непознат, чуден некој број. Ај да се јавам… ало кажем? Ка ци бе брааат? Кој е бе викам, т.е. питам? Рони бе Роналдо! Ок, кажи… А бе шо кажи, кај си ме прашуе… Ти ли си бе Чонка, мангупе чувен? Кај си јуче, цел ден те нема!? Брат мамурен сум...

Да береме ум, да бидеме добри

Петте елементи од кои е сочинет универзумот се во беспрекорна хармонија. Ако продолжиме да го трупаме етерот со грдотии,… Posted by Светлана Сеси Камџијаш on Sunday, August 6,...

Драган Спасов – Дац нов директор на МНТ

Едвај го добивме на телефон за да му ја честитаме новата улога ВД Директор на МНТ но тој веќе се заблагодари на честитките на својот Фејсбук профил. Честито Директорe Ви благодарам на сите за честитките по повод моето поставување за ВД на МНТ, не верував дека месинџерот и виберот...

Отец Пимен: За многу години Илинден!

Да се множиме како што се делиме ем ќе сме посилни, ем посреќни, ем помалку злобни. А така поубаво и со радост и ќејф се слави жртвата на нашите предци. Како и да е, ум за во иднина. За многу години Илинден! Posted by Otec Pimen on Wednesday, August 2,...

Добро утро Скопље, Прилеп и Куманово, и денес Монти Пајтон јово-наново

Илинденско востање, ни више ни мање, кроС густо грање, исто је ср*ње. За идеи и цели се борева нели!? Ама братуле…. по… Posted by Александар Чоне Чоневски on Tuesday, August 1,...

Ништо добро не може да му се случи на сиромав човек, така си мислев

Не им кажував на моите деца што работев. Не сакав да чувствуваат срам заради мене. Кога најмладата ќерка ме праша што работам, неволно и кажав дека сум работник. Пред да се вратам дома од работа се туширав во јавни тоалети, за да не приметат. Сакав да ги испратам ќерк...

Шо е тоа: колку и да е најјак, па никогаш нема да биде прв?

Шо е тоа: колку и да е најјак, па никогаш нема да биде прв? Вторио крак Posted by Кирил Стоименов on Friday, July 28, 2017