Гас жена краси…

Гас жена краси а торта ораси И стечај власи Нека знаат широките Народни маси Без да праат гримаси

Прво положуваат цвеќе, но потоа…

Градските совети и политички врвови на овакви денови положуват цвеќе на спомениците, па после положуват прасе по кафаните. Да се најде пред хероите.

Малку познати факти: Зошто навистина пукнала првата пушка?

Честит 11-ти октомври ”Леле, најадов се, ќе пукнам” – првата пушка

Кажете му збогум на р’чењето…

Кажете му збогум на ‘рчењето. Упукајте се со двоцевка у муцката.