Трофеј за Бејби…

„Сите ние мислиме дека Весна Петрушевска-Бејби ја знаеме, но откако ќе ја прочитате книгата ќе сфатите дека воопшто не сме ја познавале”, вака вчеравечер авторката Винка Саздова од издавачкиот центар ТРИ ја отвори промоцијата на автобиографската книга на актерката Бејби. За...

Статусни симболи

Продаваш недвижен имот или подигаш кредит, ти купуваш пури, а на жена ти најново моделче телефонче. Враќаш дел од долговите. За огромниот остаток ќе мислиш понатаму. Така отприлика изледа МК чаролијата на статусен симбол. Кога не си природно богат, да не речам роден богат...

“Добро”

Ако те прашам „како си“, не ми викај „добро“. Јас на таков ли ти личам? На таков ли ти личам јас што верува на „добро“? На таков ли ти личам што го интересира едно зборче само? На таков ли ти личам што го интересира едно скапано едвај чујно зборче? И кога така ќе го кажеш со пола...