Како да возите велосипед и во зима

Краков (како и Скопје) има високо ниво на загадување во есенските и зимските месеци. Смогот најчесто е резултат од домаќинствата што се греат на јаглен и дрва и сообраќајот. Локалните власти донеле закон за забрана за греење на јаглен и дрва од 2018-та година, но не презе...