Неизречено

Знам едни луѓе брат… Немаат многу, ете, кожата на нив и некое парталче. Ама никогаш не се жалат. Срцето им е стално наместено на сакање. Сто пати ќе те прашаат како си. Како сте по дома. И у очи гледаат право брат, мислиш душата ти ја читаат со тие очи...

Поздрав до гледачите ширум нашата земја

“Поздрав до гледачите ширум нашата земја.“ чиниш во Русија живееме. — мала кашика (@intra_venous) September 29, 2013

Жена уба на себе да си бидиш

Уба жена да бидиш Ама не да се натокмиш И црвило на образите да клајш Ниту руба нова свилена Ниту пак чевли светнати ти требаат Биди уба жена Биди среќна жена Која однатре ќе свети Ѓоа душата од сонце и’ е послана И низ очите сјајот да ти излегва Та ко ќе го опулиш чоек Да му г...

Извини, не ти е ладно така…

Извини, не ти е ладно така без душа? — Ф или П? (@FStojanovski1) September 24, 2014