Што е 8-ми март?

Жените вработени во текстилната индустрија во Њујорк, на 8-ми март 1857-ма година протестирале заради лошите услови и ниските плати. Денес, благодарение на нив, го одбележуваме Меѓународниот ден на жената. Тој ден, американските работнички марширале и барале подобри у...

Среќен 8-ми март

Во моментов, единствената асоцијација и синоним за 8. март.

Луѓе, што е тоа 8. март?

Шкарт 8. Март Ааааа, нема заеббанција годинава. Се осеќам некако јак и горд што во петокот не се зезнав, па да честитам 8. март на некое женче. Добро, баба ми се израдува како и секогаш,ама веројатно затоа што има над 80 годинки и затоа што пак ми ќари пољубац. Луѓе, што е тоа 8....