Штрудла со јаболка

Еден од оние колачи чиј вкус и мирис може да ве врати во детството секако е и штрудлата со јаболка. Состојки: Готови кори – 500 гр. Јаболка – 700 гр. Суво грозје – 80 гр. Ореви – 50 гр. Шеќер – 10 гр. Свежо исцеден сок од лимон – 25 мл. Ванилин...

Интернет троловите се садисти

Веќе знаеме дека интернет троловите се буљаши. Сега, благодарение на информативно видео од AsapScience, знаеме малку повеќе. Накратко, во видеото се објаснува дека троловите имаат мрачни карактерни особини како макијавелизам, нарцисоидност, но и многу високо ниво на садизам, шт...

Тоше и Јас…година 2001

Мелбурн, Австралија, 2001 година. Јас сум оној со косата. Тој до мене е Тошка наш. Штета што несакајќи со микрофонот си го покрива лицето. А на тој што не сликал…апаратот да му го украдат уште денес… Роденденот на Тоше, ме потсети на ова…како и новото видео шт...