Еднаш месечно, Шанзелизе ќе биде пешачка зона

champs-elysees-5-star-hotel-paris
Познатата париска авенија ќе се претвора во печашка зона секоја прва недела во месецот, соопштиле властите на градот Париз.
Единствен исклучок ќе биде првото отворање на авенијата за пешаци кое ќе биде на 8-ми мај, бидејќи 1-ви мај е ден за одмор на многу Французи, меѓу кои и вработените во градската администрација и полицијата.
По 8-ми мај, Шанзелизе ќе биде пешачка зона секоја прва недела во месецот, кога и музеите низ градот се бесплатни.
Од престојново лето, уште девет локации низ Париз ќе стануваат пешачки зони во рамките на програмата „Париз дише“.
Посетено 892 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!