ГО ЕБАФМЕ ЕЖОТ , ЕСМА ДОВАЃА А МИЈЕ НЕСПРЕМНИ

Коа ја добифме веста, дека Жената која ни доваѓа на 2 недели еднаш , да ни го подСУреди станот, си ја повредила руката , наеднаш настана Злокобна тишина ,
ОНА Стана Од својата Фотеља и Јавно Обзнани :
„ ГОТОВО ЈЕ , УНИШТЕНИ СМЕ , ОВА Е КРАЈОТ !!!“,
Си ги собра рамењата , и си се повлече у својте „Одаји“ .
Ја и Леонардо се глеаФме у очи, и све ми се чини дека Не ПЛАЧЕФ САМО ЈА , ОН за разлика од мене и Знајеше ШО ГО чека , ја НемаФ Благе Везе ……..

Не поминава ни 10 – тина минути, од нашата „Чежња“, КОГА од спалнаТА се слушна Врисак на НАЈГОЛЕМО задовољство, ОНА:
„ Јупииииииииии , У Петок , ЕСМА Има СЛОБОДЕН ТЕРМИН, спасени сме !!!!

Есма , за да Биде појасно е Жената шо иде кај едни наши , добри пријатели , ама не на 2 недели , туку тамо си је секој ден ,а секој Фтор Петок и е слободен , ТАМАМ за КАЈ НАС !!!
Е јеби га ,сеа и ЈА сфатиФ ДЕКА СМЕ УНИШТЕНИ И ДЕКА ОВА Е КРАЈОТ !!!
ОНА ВРИШТЕШЕ И СКАКАШЕ од радос ,АЛИ , НЕ ЛЕЗИ ВРАЖЕ, за кратко се појави у дневна со с’лзи у очите и со озбиљна намера да почне да Липта !!!
„Мите , Џабе је БЕ , Види бе КАЈ ќе дојде ЕСМА, види бе на шо ни личи Станот , Спалните , Купатилата , Кујната , терасите , Џамојите ,ШО ЌЕ КАЖЕ БЕ ЕСМА , ШО ЌЕ СИ ПОМИСЛАТ ЗА НАС ЉУДИТЕ ???
…..и наеднаШ СФатиФ дека еден прекрасен простор , кој сите ни го бендисујат , и ја потенцирааат неговата суптилна убавина и топлина , уствари е ДОМ ЗА СРАМЕЊЕ !!!

ГО ЕБАФМЕ ЕЖОТ , Есма ДОВАЃА А МИЈЕ СМЕ НЕСПРЕМНИ !!!

У деноите шо следева …………
МАШИНАТА за перење и онаја за сушење не престанујева да работат , СЕ викна сервис за ќилими , џамојте коЈ ни се у дневна , а се од под до плафон се бришева и мијева поише пути, ја претапацираФме цела Кoжна ГАрнитура, книгите у библиотеката која ни зафаќа цел еден Ѕид у дневниот простор , ги ВадеФме една по една и ги пребришујеФме , сеФте со влажна а после со сува муФлонска крпа ,фугите на плочките у купатилата , се чистева со оније памучни чистачи за уши ,се сменива шољи, туш кабини и се разбира се угради, у поголемото, еден „дупли Умивалник“ , ко Шо је Ред ,на цвекињата , коЈ богами ги иаме подоста , секој лист појединачно им се пребришујеше , после прскање со специјален спреј , баш за таја намена, завесите , испрани и намиришани , со шублер бева местени и преместујени поише пути,Кошуљите , Мајиците , Пантолоните , гаќи и СВЕ шо иамае у Плакарите , беше строго Подредено под Определена Шема на нијанси и Боји,Сите телевизори ги наштелујеФме да можат на ниф да се гледаат САМО Турски серији и Пинк ,сликите по ѕидоите после кречењето ,и стругањето и лакирањето на паркетот, ги подреди специјално викнат за таја намњена стручњак , а клавирот ни го наштима лично , КлавирШтимерот од Опера и БАлет ,Кучето го ИшишаФме по Француски терк, ја лично не си го препознаФ ,Ја шишан по НАшки терк кај Ношпал, исто не се ПрепознаФ !

После недељу дена ,Се убедујеФме дека сме при крај, и дека бар ништо Круцијално не сме пропуштиле , задремујефме , полека ,смирено и блажено , уверени у Среќен Исход ……..

Ме буди некое тропање , искачам и шо да видам , ОНА качена на мобилни степеници , ги кречи надворешните ходници , останало малЦиЦка од зелената и пурпурната од спалните , И Жива радосна ми саопштава дека Утре ќе дошле мајстори , да наместаТ скеле , за да „ Освежеле “ ФАСАДАТА , И дека со Општина „средила “ , ДА бар на 100 метара од асФалтот на улица , му „опнат“ еден ноФ – ГАнЦ слој , се разбира обележен со свежа саобраЧајна регулација, И да НЕ Берам Гајле , пошто од ЕВН , ќе дошле да ги сменат сите прегорени сијалици на БАндерите од Подвожњак до Кај НАс ……….

И така У Петок, ја чекаме ЕСМА , СИТЕ постројени , Ја , Никола Леонардо , ПО ВИСИНА НАРЕДЕНИ пред куќа ………ОНА отиде да ЈА донесе , да не се мучи ,Женичката….
чекаме саат ………чекаме 2 саата …..
Чекаме до Пладне ……..
Звони телеФоноТ , и од другата страна се слуша , Онака КО шо само ОНА , знаје :

„ МИте ,Тамо СТе ???
Види, ја размислиф , и шо е сигурно , СИГУРНО ЈЕ, ја изнајмиф ФЧЕРА, онааааа убаата куќа ,знаеш , онаја шо ја ГлеаФме, шо се ИЗНАЈМУЈЕ ЗА 2 И ПОЛ ХИЉАДИ НА МЕСЕЦ ,
И, рЕШИф , као за први 2 – 3 пути , БАР Еден МесеЦ , Највише Два ,Ма дур не Ни Се врати Наша НаташЕ, ТАМО ќе ја НОсам ЕСМА да Чисти ,ДА НЕ СЕ оСрамотиМЕ , ДА нЕ не Зборат , не је убао , не сме заслужиле , вака Сме си рајат , а Нели , шо ВикаШ , а , Алооооо , Алоооо Мите Бе , кажи бар нешо , КАжи бар Фала , шо ИмаШ Ваква Супруга , Алооооооо !!!

Си СЕДЕФ на мермерните надворешни скали , кој рука на срце незнам Коа стасала да ги тури , и си ПЛАЧЕФ , тихо и нечујно !

Мите Кум Лазаревски

Посетено 1.607 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!

free anime. Aniwatch Anime is another website offering audience to watch anime for free and viewers so far are quite impressed with the user-friendly interface

My Hero Academia Season 5

english dubbed anime Dragon Ball Super (Dub)

anime website Your Name.

AniWatch The Seven Deadly Sins: Dragon's Judgement

Naruto (Dub) Episode 218