Фрка со имево ебате, а име ко име! Ние глупи јебига…

Ринга фо(у)нот, кревам… кажем ало!
Каже, здравствуј.
Аиј!?
Еј Аце, од кај Владета те бараме вика, здр асл плс да се чуете?
А бе неее, не беее, само Аце немој, не ме… онаквај жити све!
ОК нема више, ветуем. Еве чоекот, чек малце.
Дај бе ако викам, ОК, штом е за Путе тука сум.
Еееј не го викај така брат, го мешаат со… Путин Путин викај си го, држи си до тоа.
Еј да беее, ОК, дај го Владе, така ќе си го викам.
(Фрка со имево ебате, а име ко име! Ние глупи јебига…)
А бе Сале шо има? Како дома? Началниче и Потпоручник како? Мачето твое? На трето да не идете?
Неее бе брат, падна Колјо и пу пу закон не важи, така да, доста се двајцава, а и живот ни се!
Дааа да, ОК, остало, како?
Супер бе Владе викам, топои, хагои, кисои, ете така, уствари као и сите у Горна(ФИРО)маЌедоЊа-узаградаСкопје. Уживаме брат(у), сунце, море, плажи, кафица, пиво ладно, не може тука да е гадно! Дури досадно од убаини, тиФко брат, сВе релаксирано, не е за мене, ме знаеш ти!
Знам бе знам, затоа и те барам вика…
Шо бе?
Дај бе замоли ги другиов, новиов Коле и ЗоЌи да не ми јурат луѓе од кај вас бе брат, од тоа елитниот клуб. Понизно ве молам, покушај (раз)убеди ги, знам дека мали ние а гиганти вие, ама па… ќе се сменат може некад ствари. Можда може да се најдеме, шо знаеш.
А бе брат, ќе ги замолам ја, ама многу се бе принципиелни, посветени, професинални, имаат црвени линии брат, не попуштаат пред ништо и никого, па… ама ај дека за тебе па ќе учинат ваљда!
Фала брат. За СвеЦко летово карти да ти пуштам?
Па ај нека има некоја му викам, мада таму јули негде кај нас ќе се слави, ќе се пуца, ќе се радуе овде брат, ново дете ќе иаме, Грциве му се кумови, па чекаме да се породи кај и да е, само и они брат околу имево го тупат, уште го крштеваат, предлози неколку, по дедото по бабата да се викало, и така…
Ок Сале, ајде…
Ок Владе, ајде…

Автор: Александар Чоне Чоневски

Посетено 393 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!