Денес треба да додадеме светлина, да направиме магија!

Во зимските денови, кога светлината е најслаба, од нас се бара повеќе светлина. Денес треба да додадеме светлина, да направиме магија!
Во куќата на баба ми беше ден на невообичаени мириси, јадења зачинети со морско оревче, свод од жито што носи бериќет и потсетува на повторното раѓање од зрно. Се завршуваше со песна. Денес свети Ѓорги ја победи ламјата. Делчиња од ламјата се во сите нас, но и јунакот е во нас. Во нас се одвиваат најважните битки.
Нека денес свети и невидливата светлина, која поврзува сЕ!

Посетено 303 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!

Watch The Seven Deadly Sins: Revival of the Commandments Episode 1 (https://kissanimeonline.com/m/Ag8Y/ep-1) at KissAnime kissanime site

Watch High School DxD Hero (Dub) Episode 10 (https://gogoanime.be/m/1DgY/ep-10) at website https://gogoanime.be. See more gogoanime list