МИРИС

miris
Кога спие…
Како да буричка во сонот
барајки зборови
со кој ќе ме разбуди.
Кога зборува…
како да ѕуни
најубавата мелодија
што ја знам од памтивек.
Кога гушка…
Како пролетен ветер
да создава
со дланките.
Кога љуби…
Како сите вулкани
да ги разгорува
со усните.

А нејзиниот мирис…
Посетено 567 пати

Мајка Ти и Татко Ти

Мајка Ти и Татко Ти

Следете не на Фејсбук!